Ga naar inhoud
26 april 2022
13:29

Werkgroep Aanvraag zorgmachtiging en PVP

Bij de aanvraag voor een zorgmachtiging kunnen betrokkenen volgens de Wvggz steun krijgen van een patiëntvertrouwenspersoon (PVP). Het KCT onderzoekt met een werkgroep hoe mensen in de praktijk worden geïnformeerd.

Op zoek naar goede voorbeelden

‘We zijn op zoek naar goede voorbeelden over de manier waarop cliënten in de praktijk door zorgaanbieders worden geïnformeerd over de mogelijkheid om ondersteuning van een patiëntenvertrouwenspersoon te krijgen bij een aanvraag voor een zorgmachtiging’, zegt Alexandra Reijerse, coördinator van het KCT. ‘Hoe informeer je cliënten? Wat gaat goed, wat minder en wat levert het op? Vragen waar we met de werkgroep een antwoord op zoeken’.

Ervaringen delen

De werkgroep start in mei en komt tenminste een keer gedurende anderhalf uur bij elkaar. Daarnaast vragen de ketenpartners hun achterban om schriftelijk (per e-mail) hun ervaringen te delen. De resultaten worden in werkafspraken of een handreiking vastgelegd en in de Stuurgroep Optimalisatie Uitvoering besproken en vastgesteld. De definitieve werkafspraken of handreiking met tips en best practices worden via deze website en in de KCT-nieuwsbrief gedeeld.

Aanmelden

Interesse om deel te nemen aan de werkgroep of wil je meer weten? Stuur voor 11 mei 2022 een mail, dan neemt het KCT contact met je op.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de uitkomsten? Meld je aan voor de KCT-nieuwsbrief.