Ga naar inhoud
28 februari 2022
16:32

Brochures in acht talen

Om uitleg te geven over de Wvggz, de crisismaatregel en zorgmachtiging komen folders in verschillende talen beschikbaar via de website Dwang in de zorg.

Voor betrokkenen, familie en naasten

Na de inwerkingtreding van de Wvggz zijn brochures opgesteld over de crisismaatregel en zorgmachtiging om betrokkenen te informeren. De brochures zijn beschikbaar via de website Dwang in de zorg.

De brochure is specifiek bedoeld om meer informatie te geven over wat verplichte zorg is, hoe de voorbereiding hiervan in zijn werk gaat en wat er gebeurt nadat er een crisismaatregel of zorgmachtiging wordt afgegeven. De brochures kunnen gebruikt worden voor betrokkenen, maar ook breder voor bijvoorbeeld familie en naasten.

Nog meer talen

De brochures zijn eerder vertaald naar het Engels, te vinden via deze link. De Engelse versie zal naar aanleiding van de reparatiewetgeving geüpdatet worden. Daarnaast zijn nog meer brochures in zes extra talen in de maak, namelijk Farsi, Spaans, Pools, Arabisch, Turks en Duits. Op dit moment wordt aan alle vertalingen de laatste hand gelegd. Zodra ze klaar zijn kun je ze vinden op deze pagina. Je  kunt deze brochures vrijelijk gebruiken om mensen te informeren.